Audrey and Tom

Audrey and Tom

05 December 2012

laatste schoolweek

Ondertussen is Katrien al 10 dagen aangekomen en is ze al redelijk over de jetlag, hoewel de warme temperaturen wel vermoeiend zijn en we hier veel slaperig rondlopen, maar het is toch te warm om iets anders te doen. Dit weekend hebben we de kerstboom opgezet en ons gigantisch stalletje. Nu nog wachten op de cadeau'tjes.

Thomas had gisteren swimming carnival en hij vertrok zonder enig vertrouwen. Hij besloot om geen vlinder- en schoolslag te doen en dat wilde zeggen dat hij 2 uur moest wachten voor hij aan de beurt was met de rugslag. Ondertussen bouwden de zenuwen zich op; had hij verschrikkelijke maagpijn van de stress en kon hij nauwelijks iets zeggen. Maar na de rugslag - Katrien en ik moedigden hem aan van de kant - was hij volledig ontspannen: hij kon het niet geloven - want hij had helemaal niet gedacht dat hij enige kans maakte op een podiumplaats - dat hij tweede werd! Daarna waren de zenuwen weg en de freestyle (crawl) was een futiliteit. Een nipte tweede plaats en een heel contente Thomas. Volgend jaar wilt hij voor age-champion gaan, wat wilt zeggen 50 meter zwemmen in de 4 slagen. We zien wel!





Vandaag heeft hij kerstfeest op school, morgen 'fun day' en vrijdagmorgend moet hij nog lezen in de afscheidsmis. Dan begint de grote vakantie!


No comments: